'KNVB twijfelt over 'emotionele man'; ook Gullit staat er niet heel goed op'

'KNVB twijfelt over 'emotionele man'; ook Gullit staat er niet heel goed op'

19-04-2017 07:14
87

Nu Roger Schmidt is afgehaakt als kandidaat voor het Nederlands elftal, staat Henk ten Cate bovenaan het verlanglijstje van de KNVB. Maar intern zijn er ook twijfels.

Ten Cate is in beeld om, eventueel met Ruud Gullit, het stokje van de ontslagen Danny Blind over te nemen. De Telegraaf meldt echter dat de KNVB twijfelt of het duo de eindverantwoordelijkheid moet krijgen. Ten Cate gezien zijn karakter, meldt het Algemeen Dagblad. 'Een emotionele man die niet vies is van persoonlijke oorlogjes. Gullit omdat er getwijfeld wordt aan zijn kennis en vakmanschap, zes jaar na zijn laatste klus als hoofdcoach.'

Wedden

Meer odds

Schmidt, ex-trainer van Red Bull Salzburg en Bayer Leverkusen, was met de KNVB in gesprek voor een functie als bondscoach van Oranje, maar voelt er niets voor om vijf wedstrijden de redder in nood te spelen terwijl het afbreukrisico groot is. Hij prefereert een club in de Premier League.

De KNVB heeft haast. Technisch directeur Hans van Breukelen gaf aan dat de knoop vóór 1 mei doorgehakt moet worden. Mocht er dan nog geen nieuwe trainer zijn, dan valt de bond terug op Fred Grim, die nu tijdelijk de honneurs waarneemt.