Volgende Eredivisie-ontslag hangt in de lucht: 'Bekijken het van week tot week'

Volgende Eredivisie-ontslag hangt in de lucht: 'Bekijken het van week tot week'

19-04-2017 09:21
18

Alex Pastoor is niet meer zeker van zijn baan. De trainer van Sparta ligt wegens tegenvallende resultaten met zijn hoofd op het hakblok en de druk is na de nederlaag tegen Roda JC alleen maar toegenomen.

Voorzitter Rob Westerhof garandeert niet dat Pastoor het seizoen afmaakt in Rotterdam. "Zoiets kun je in de voetballerij nooit zeggen", zegt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Uiteindelijk gaat het om de resultaten. Die moeten goed zijn. Dat is overal zo, bij welke club ook. We bekijken de situatie van week tot week."

Westerhof heeft de situatie met Pastoor besproken. "Ja, we hebben elkaar telefonisch gesproken. Ook aan Alex heb ik mijn zorgen geuit. En die zorgen heeft hij zelf ook. Ik zeg niet dat het dramatisch is als Sparta degradeert. Het zou wel heel slecht uitkomen, nu we eindelijk weer in die Eredivisie spelen. En ook nog eens tweewekelijks op een vol Kasteel. Dat willen we graag koesteren. Vrijdag zullen we verder met elkaar praten."

"Het viel me niet mee hoe Sparta speelde in Kerkrade. Het was ongelooflijk slap. En ik was niet de enige die er zo over dacht, merkte ik aan de hoeveelheid berichtjes die ik op mijn telefoon ontving. Dus natuurlijk ben ik erg geschrokken. Helemaal omdat het de vierde nederlaag op een rij was."