Bizarre situatie in Jupiler League: RKC heeft baat bij nederlaag tegen Cambuur

Bizarre situatie in Jupiler League: RKC heeft baat bij nederlaag tegen Cambuur

19-04-2017 16:59
27

RKC Waalwijk bevindt zich in een tamelijk bizarre situatie in de Jupiler League. De Brabantse club lijkt meer baat te hebben bij een nederlaag tegen SC Cambuur, dan een gelijkspel of overwinning. Dat meldt Voetbal International.

Cambuur is momenteel koploper in de vierde periode van de Jupiler League. De Graafschap, dat dertiende staat op de reguliere ranglijst, strijdt echter ook nog mee om de vierde periode. Wanneer de club uit Doetinchem die prijs wint, is de nummer negen van de Jupiler League de laagst geklasseerde ploeg die de play-offs gaat spelen.

Wedden

Meer odds

Bij de eerste periodewinst van Cambuur mag de nummer tien ook play-offs spelen, omdat de plek van Cambuur dan doorschuift. Cambuur gaat via de periodetitel namelijk al naar de play-offs gaat. RKC staat momenteel elfde en heeft zodoende baat bij een overwinning van Cambuur. 

Remco Oversier (foto), algemeen directeur van RKC, weet ervan af. "Er is intern wel over gesproken. Het gaat bijna nergens anders meer over hier", zegt hij tegen Voetbal International. "Maar wij gaan voor de overwinning vrijdag. Als wij drie wedstrijden winnen zijn we vrijwel zeker van de nacompetitie. Bovendien moet De Graafschap naar Almere, dat nog speelt om de eerste ronde van de play-offs over te slaan. Die zullen er tweehonderd procent voor gaan. Bovendien zijn wij het naar onze supporters en het Nederlandse voetbal verplicht alles te geven."