'Bewussie' van Van Wolfswinkel: Onmiskenbaar: hij was vroeger voor Feyenoord

'Bewussie' van Van Wolfswinkel: "Onmiskenbaar: hij was vroeger voor Feyenoord"

19-04-2017 21:58
cw
Steef Bouwman 2

Hugo Borst sluit niet uit dat Vitesse-spits Ricky van Wolfswinkel afgelopen weekend met opzet een gele kaart pakte, zodat hij het duel met Feyenoord van zondag mist. “Het is wel heel raar dat Van Wolfswinkel in de blessuretijd die kaart pakte”, stelt Hugo Borst in De Betweters.

"Als je het bewust wil doen, doe je dat ergens in de tweede helft", vervolgt de analist. "Dan ben je er zeker van dat het lukt. Aan de andere kant, het is onmiskenbaar: hij was vroeger voor Feyenoord. Hij heeft op z'n minst dus sympathie voor Feyenoord, net zoals Henk Fraser. Maar we moeten niet gaan speculeren."

Voor Borst is het verder duidelijk wie er zondag met de drie punten vandoor gaat: Feyenoord. "Ook omdat Vitesse een week later weer de bekerfinale tegen AZ spelen. Die gaan er echt niet voor honderd procent in tegen Feyenoord." Koert Westerman denkt niet dat Vitesse minder zal geven omdat ze Feyenoord de lanstitel gunnen. "Dat komt meer door die bekerfinale. Ik ben ervan overtuigd dat niemand op die manier de wedstrijd ingaat."