'Bosz wisselt met Ajax-opstelling: tegen Schalke twee veranderingen in voorhoede'

'Bosz wisselt met Ajax-opstelling: tegen Schalke twee veranderingen in voorhoede'

20-04-2017 07:15
49

Peter Bosz wil Schalke 04 donderdag met hetzelfde recept bestrijden. Op Daley Sinkgraven en Donny van de Beek na stuurt de Ajax-trainer dezelfde spelers het veld in die vorige week ook begonnen tegen de Duitsers.

Dat betekent dat voorin erbij Ajax, ten opzichte van het competitieduel met sc Heerenveen, een aantal zaken verandert. Bertrand Traoré speelt in de spits, vermoedt het Algemeen Dagblad. Op de rechtervleugel speelt Justin Kluivert, op links staat Amin Younes. David Neres komt dus weer op de bank terecht.

Lasse Schöne keert terug van een schorsing. Hij was voor de eerste wedstrijd tegen Schalke geschorst. Donny van de Beek verving hem goed, maar moet weer plaatsnemen op de bank.

Sinkgraven is nog altijd geblesseerd. De linksback van Ajax raakte vorige week tegen Schalke geblesseerd en moet de return missen. Nick Viergever vervult zijn positie en dat maakt ruimte voor Matthijs de Ligt, die het centrale duo vormt met Davinson Sanchez.

Bij tegenstander Schalke begint Klaas-Jan Huntelaar op de bank.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Onana; Veltman, Sanchez, De Ligt, Viergever; Klaassen, Schöne, Ziyech; Kluivert, Traoré en Younes.