Ajax zadelt UEFA met probleem op bij zege op Schalke: Amsterdam weigert duel

Ajax zadelt UEFA met probleem op bij zege op Schalke: Amsterdam weigert duel

20-04-2017 07:35
71

Als Ajax zich ten koste van Schalke 04 voor de halve finale van de Europa League plaatst, wordt de UEFA met een probleem opgezadeld. De gemeente Amsterdam houdt vanwege Dodenherdenking een duel in de Arena op 4 mei tegen.

Dat meldt De Telegraaf. De speeldata voor de halve eindstrijd van de Europa League zijn normaal gesproken 4 en 11 mei. De UEFA is op de hoogte van de beslissing van burgemeester Eberhard van der Laan, die niet tienduizenden voetbalfans in het centrum van Amsterdam wil als de dodenherdenking op de Dam plaatsvindt.

Alle supporters uit het stadshart weren, is vanwege een capaciteitsprobleem bij de politie evenmin een optie. Mocht Ajax zich bij de laatste vier voegen, dan zal de UEFA voor vrijdag 13.00 uur – het moment van de loting – met een oplossing moeten komen. De kans is groot dat de bond ervoor kiest om de equipe van coach Peter Bosz eerst uit te laten spelen en op 11 mei thuis.

In dat geval heeft Ajax echter op voorhand al een voordeel. Een andere mogelijkheid is dat de wedstrijd een dag eerder, voor de Champions League, wordt gespeeld. "Wij zijn er totaal nog niet mee bezig, omdat er eerst moet worden gevoetbald", stelt een woordvoerder van de club in de ochtendkrant.