Anastasiou ontvangt 'niet verkeerd' aanbod: Ik moet hierover goed nadenken

Anastasiou ontvangt 'niet verkeerd' aanbod: "Ik moet hierover goed nadenken"

20-04-2017 07:39
6

Terwijl Yannis Anastasiou een aanbieding op zak heeft van het Belgische Kortrijk, twijfelt Roda JC over zijn kwaliteiten. Het is daarom de vraag of zijn huidige werkgever zijn aflopende contract wil verlengen.

Anastasiou noemt het aanbod van Kortrijk 'niet verkeerd'. Rond is de deal niet. "Het is allemaal nog niet duidelijk", zegt de Griek tegen De Limburger. "Ik moet hierover goed nadenken en dan een antwoord geven. Bovendien heeft Kortrijk me verteld dat ze ook nog met andere kandidaten praten."

Naar verluidt heeft Kortrijk Peter Maes (voormalig trainer Racing Genk) en Besnik Hasi (oud-trainer van Anderlecht) ook op de korrel. Anastasiou: "Ik wil me eerst en vooral richten op het behouden van Roda JC voor de Eredivisie. Zondag spelen we een heel belangrijke wedstrijd in en tegen Utrecht. Daar richt ik nu al mijn energie op."

Roda zegde zijn aflopende contract voor 1 april met een formele brief op. Ondertussen heeft de degradatiekandidaat geen poging gedaan om Anastasiou überhaupt te polsen voor een langer verblijf. Algemeen directeur Wim Collard wil eerst weten wat de toekomst van Roda brengt, voordat de club een trainer aanstelt.

Bij Roda bestaat twijfel over de capaciteiten van Anastasiou, die bezig is aan zijn eerste seizoen in Kerkrade. Binnen de club bestaat de vraag of de Zuid-Europeaan de juiste man is. Anastasiou zelf lijkt in ieder geval op een vertrek te azen.