Huntelaar: 'Dat wordt wel iets om even bij stil te staan, het zal wennen zijn'

Huntelaar: 'Dat wordt wel iets om even bij stil te staan, het zal wennen zijn'

Gepubliceerd: donderdag 20 april 2017 om 08:07do 20-04-2017 om 08:07

Klaas-Jan Huntelaar beseft dat Schalke 04 donderdagavond vol gas moet geven tegen Ajax, ook om de thuisfans achter zich te krijgen. Volgens de spits is het publiek in Gelsenkirchen bijzonder kritisch.

"Die emotie, die reuring is ook wat het zo mooi maakt", zegt Huntelaar in het Algemeen Dagblad. "In goede tijden is het echt fantastisch, overweldigend bijna. Dan word je als het ware opgetild als voetballer. Maar het werkt ook de andere kant op: de mensen zijn zó enorm betrokken, dat je het ook aan alles voelt als het slecht gaat. Dan weegt alles zwaar, lijkt het wel."

Nu Schalke een moeizaam seizoen doormaakt in de Bundesliga en tegen Ajax uitschakeling dreigt in de Europa League, staat de druk erop. "Het publiek zal altijd achter ons staan", aldus Huntelaar. "Maar in dit soort periodes is het lijntje wel wat dunner. Is er minder krediet. Als de vonken vanaf het veld niet overslaan, kunnen de fans ook kritisch zijn. Dat voel je ontstaan, ook als speler."

Na zeven roerige jaren bij Schalke, gaat Huntelaar de club zeker missen. "De club is wel zeven jaar een groot onderdeel geweest van mijn carrière, van mijn leven ook. Je stopt er elke dag zo veel in als je kunt. Dat wordt wel iets om even bij stil te staan, ja. Het zal wennen zijn hier niet meer elke dag te zijn."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws