'Klaassen de beste speler van de Eredivisie, hij kan veel toevoegen bij Everton'

'Klaassen de beste speler van de Eredivisie, hij kan veel toevoegen bij Everton'

20-04-2017 08:55
28

Davy Klaassen is de Eredivisie ontgroeid. Dat stellen Erik Meijer en Arno Vermeulen. De aanvoerder nam Ajax vorige week in de kwartfinale van de Europa League tegen Schalke 04 bij de hand. Een transfer lonkt dan ook komende zomer.

"Davy Klaassen is de beste speler van de Eredivisie", stelt Meijer, oud-speler van onder meer PSV, Bayer Leverkusen, Hamburger SV en Liverpool in gesprek met de NOS. "De meeste clubs in de Bundesliga kennen hem al, maar met zijn twee goals tegen Schalke heeft hij zijn visitekaartje wel afgegeven. Zeker zijn tweede goal in de Arena spreekt hier tot de verbeelding."

Wedden

Meer odds

De Duitse competitie past ook bij Klaassen, denkt Meijer. "Qua loopvermogen en werklust past hij hier heel goed. En Klaassen is een teamspeler. Dat zien ze hier ook graag." Ook de Premier League zou echter een mooie stap zijn. "Bij Everton zou hij heel veel kunnen toevoegen. En Koeman wil deze zomer flink investeren en krijgt die mogelijkheden ook. Spelen in Liverpool kan ik hem zeker aanraden, al is mijn hart meer rood dan blauw natuurlijk."

Vermeulen ziet parallellen met Kevin Strootman en Georginio Wijnaldum. "Die (Wijnaldum, red.) was in mijn ogen minder ver dan Klaassen nu, toen hij naar de Premier League vertrok. Maar hij speelt nu wel gewoon wekelijks bij Liverpool, een topclub."