'Rouwverwerking' bij degradatiekandidaat: 'Kwalitatief zijn wij gewoon niet beter'

'Rouwverwerking' bij degradatiekandidaat: 'Kwalitatief zijn wij gewoon niet beter'

20-04-2017 09:49
41

De spelers van PEC Zwolle zagen een extra vrije dag in rook opgaan door het echec tegen FC Groningen (5-1). Daardoor stond er een nabespreking op het programma, waarbij harde noten werden gekraakt. Dat stelt Bram van Polen.

"Er zijn best harde woorden gevallen", stelt de captain in De Stentor. "Maar wel op een positief opbouwende manier. Naar boven kijken is geen issue meer. Daarvoor is dit PEC Zwolle veel te wisselvallig. Wij zijn niet in staat om een langere periode met goede resultaten neer te zetten. Feyenoord was top, Groningen ongekend slecht. Eigenlijk de korte samenvatting van dit seizoen."

En dat is een kwaliteitsverhaal, meent Van Polen. "Alleen Go Ahead lijkt afgehaakt. Verder staat de hele onderkant van de Eredivisie dicht op elkaar. Wij staan daar ook niet voor niets en horen bij die onderste ploegen. Kwalitatief zijn wij gewoon niet beter dan de rest." De rechtsback baalt nog altijd van de kansloze nederlaag in Groningen. "Ons eigen publiek sprak er terecht schande van."

"Da's niet leuk, maar wel logisch", vervolgt Van Polen. "Het was ook slecht. De volgende dag op de club is dan echt een soort rouwverwerking. Het was apathisch, niemand wilde de bal hebben en na de 1-0 ging werkelijk alles mis. Het was pijnlijk om op het veld te staan." PEC staat met drie duels voor de boeg vier punten boven de degradatiestreep.