In het kort: Dortmund-coach spreekt voor KNVB, Go Ahead door met pechvogel

In het kort: Dortmund-coach spreekt voor KNVB, Go Ahead door met pechvogel

20-04-2017 11:33
2

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Dortmund-coach aanwezig op KNVB-congres
Thomas Tuchel, trainer van Borussia Dortmund, is op 9 mei een van de sprekers tijdens het voetbalcongres 'Voor het voetbal' van de KNVB. Tijdens dit evenement komt de top van de Nederlandse voetbalwereld bij elkaar om de toekomst van het Nederlandse voetbal te bespreken.

Go Ahead wil verlengen met pechvogel
Chris David is naar alle waarschijnlijkheid ook volgend seizoen speler van Go Ahead Eagles, zo meldt De Stentor. De 24-jarige aanvaller, die al twee keer zijn kruisband heeft afgescheurd, heeft momenteel een aflopende verbintenis in de Adelaarshorst, maar Go Ahead wil deze verlengen.

Büttner terug in de basis
Alexander Büttner staat zondagmiddag aan de aftrap van Vitesse - Feyenoord, zo meldt De Gelderlander. De 28-jarige linksback neemt bij de Arnhemmers de plek in van de lichtgeblesseerde Matt Miazga. De Chinese spits Yuning Zhang vervangt Ricky van Wolfswinkel, die geschorst is na zijn geruchtmakende gele kaart tegen Excelsior.