Mulder vol lof over Ajax: 'Hij draaide ze helemaal dol, zou hem altijd opstellen'

Mulder vol lof over Ajax: 'Hij draaide ze helemaal dol, zou hem altijd opstellen'

20-04-2017 12:14
3

Youri Mulder is vol lof over Peter Bosz. De Ajax-trainer maakte indruk met de manier waarop hij zijn spelers liet voetballen in het heenduel met Schalke 04 (2-0).

Mulder vindt dat Bosz de juiste keuzes maakt. "Dat zie je bijvoorbeeld aan Donny van de Beek. Die was uitstekend als vervanger van Lasse Schöne vorige week. Ook jongens als Justin Kluivert en Matthijs de Ligt zou ik weer laten spelen", zegt hij tegen NUsport. "Dat is het goede van Bosz, die gooit gewoon de jonge jongens erin."

Wedden

Meer odds

Bertrand Traoré voldeed tegen Schalke bovendien als vervanger van Kasper Dolberg, zag Mulder. "Hij maakt een heel goede indruk zoals hij gespeeld heeft de afgelopen weken. Hij draaide de verdedigers van Schalke helemaal dol. Ik zou Traoré in deze vorm altijd opstellen."

De tv-analist kijkt uit naar de return, donderdagavond vanaf 21.05 uur. "In Gelsenkirchen zal er een geweldige ambiance zijn, dat maakt iets los bij de jonge spelers. Door die sfeer kunnen ze boven zichzelf uitstijgen. In grote wedstrijden zoals deze krijgen ze vleugels."