FC Utrecht heeft goud in handen: 'De stap naar PSV zou het beste zijn'

FC Utrecht heeft goud in handen: 'De stap naar PSV zou het beste zijn'

20-04-2017 12:35
29

Sofyan Amrabat maakt dit seizoen grote indruk namens FC Utrecht. De  twintigjarige middenvelder greep zijn kans na het vertrek van Bart Ramselaar aan het begin van het seizoen, maar wordt nu al gelinkt aan een volgende stap.

"Het is een mooie speler. Box-to-box is hij heel sterk. Fysiek ziet het er prima uit", aldus analist John de Wolf in gesprek met het Algemeen Dagblad.  "Natuurlijk gaat de vraag komen of het wijs is om deze zomer al voor een transfer te gaan. Hij past qua manier van spelen bij PSV, want zo'n stap zou het beste zijn."

Ploeggenoot Nacer Barazite denkt niet dat FC Utrecht het eindstation is voor Amrabat. "Hij heeft alles om de absolute wereldtop te halen. Hoewel iedereen zijn kwaliteiten kende, is de snelheid waarmee hij stappen maakt wel verbazend. 'Souf' is in alles een moderne middenvelder. Hij heeft power, is effectief, heeft duelkracht, een goede passtechniek, plus loopvermogen.''

Amrabat ligt nog tot medio 2018 vast in De Galgenwaard. Utrecht heeft een optie om het contract met een seizoen te verlengen.