Hand van Bosz zichtbaar bij Ajax: 'Daar staan wij als team vol achter'

Hand van Bosz zichtbaar bij Ajax: 'Daar staan wij als team vol achter'

20-04-2017 13:30
19

Nick Viergever beseft dat de returnwedstrijd tegen Schalke 04 absoluut geen gesneden koek is. De verdediger van Ajax zegt dat er negentig minuten vol geknokt moet worden, ondanks de 2-0 voorsprong.

"Gemakzucht, denken dat we er al zijn en slap de wedstrijd ingaan", somt Viergever in gesprek met Ajax Life een aantal gevaren op. "Dat mag absoluut niet gebeuren. Schalke zet ongetwijfeld alles op alles in de hoop om snel te scoren. Wij mogen ons niet laten afbluffen door de passie die ze in de wedstrijd stoppen."

Wedden

Meer odds

Viergever denkt dat Schalke het over een andere boeg gaat gooien. "Schalke gaat het anders aanpakken, misschien gelijk met Huntelaar erbij. Of lange ballen, dat werkte donderdag nog het beste. Wij moeten gewoon de duels aangaan en vanuit daar gaan voetballen. Schalke zal ook wel bang zijn, ze hebben ook gezien dat wij aardig kunnen voetballen en snelheid voorin hebben. We moeten goed aan de wedstrijd beginnen en laten zien dat we komen om een doelpunt te maken en te winnen."

De linkspoot ziet ook dat Ajax onder Peter Bosz een vast spelletje speelt. Zonder veel wisselingen. Daardoor weten spelers wat er van ze verwacht wordt. "Dat is de kracht van dit team. We hebben een idee en staan daar vol achter, als ploeg zijnde. Dat proberen we altijd uit te voeren, waar dan ook. Wel met in ons achterhoofd wat er wordt gevraagd: druk zetten en goed positiespel laten zien."