Ajacied laat toekomst afhangen van collega's: 'Je kijkt ook naar wat zij doen'

Ajacied laat toekomst afhangen van collega's: 'Je kijkt ook naar wat zij doen'

20-04-2017 14:15
15

Joël Veltman laat zijn toekomst wellicht afhangen van zijn collega's bij Ajax. De verdediger heeft een voorstel van de directie in beraad, maar kijkt ook naar wat de toekomstplannen van zijn teamgenoten zijn.

Het sportieve aspect speelt mogelijk een rol bij Veltman. Voor de verdediger is het interessant om te weten of er volgend jaar Champions League-voetbal wordt gespeeld en hoe het het team zich ontwikkelt, maar ook wat zijn collega's van plan zijn. "Je kijkt toch ook wat andere spelers doen", zegt Veltman in het Parool

Bij Ajax is Veltman inmiddels onomstreden en heeft hij Kenny Tete uit de basis gespeeld. Hij maakte de switch van centrale verdediger naar rechtsback. "Dat is nu mijn plek. In het verleden kwam het bij Ajax vaker voor dat een back na verloop van tijd in het centrum van de verdediging terechtkwam, maar bij mij is het andersom gegaan. Ik waardeer de rol die ik heb. Ik ben een teamspeler. Ik val niet heel erg op, maar ik doe wel dingen die belangrijk zijn."

Veltman merkt nu ook een groot verschil ten opzichte van het begin van het seizoen, dat stroef verliep. "Iedereen weet nu wat er wordt gevraagd in het veld. Dat is in onze hoofden geprent. Voorheen, onder Frank de Boer, kozen we onze momenten om druk te zetten. Meestal was Davy Klaassen dan de aanjager. Maar nu is het: bal kwijt, druk erop. Meteen. Daar wordt constant op gehamerd."