Van Hooijdonk: 'Zag er eerst niet uit, maar speelt nu vele malen beter bij Ajax'

Van Hooijdonk: 'Zag er eerst niet uit, maar speelt nu vele malen beter bij Ajax'

20-04-2017 15:50
13

Pierre van Hooijdonk ziet dat Ajax steeds beter begint te draaien. De voormalig voetballer vond het aan het begin van het seizoen niet om over naar huis te schrijven, maar is nu van mening dat Ajax een geoliede machine is.

"Misschien is het een kwestie van vorm, dat is dan vaak het makkelijkst om te roepen. Neem een speler als Bertrand Traoré. Die werd regelmatig bekritiseerd wegens te weinig rendement. Maar ook bij hem vallen de puzzelstukjes nu op hun plaats", aldus Pi-Air tegen RTL. "Dat Justin Kluivert erbij is gekomen, speelt zeker een rol. Die heeft een flinke dosis bluf en flair meegebracht. Dat zie je ook terug aan het publiek, dat soms op het puntje van zijn stoel gaat zitten als hij aan de bal is."

Soms heeft het ook met toeval te maken, zegt de analist. "Traoré kwam in de spits terecht tegen Excelsior doordat Dolberg geblesseerd was. Dat zag er eerst niet uit, maar even later speelde hij ineens vele malen beter dan wat we tot dan toe van hem gezien hadden. Traoré wordt nooit een spits van dertig goals per seizoen, maar hij had waarschijnlijk nog steeds niets laten zien als Dolberg niet geblesseerd was geraakt."