Rutten: 'Hij zal zich nog wel ontwikkelen bij Ajax, maar is nu al onwijs goed'

Rutten: 'Hij zal zich nog wel ontwikkelen bij Ajax, maar is nu al onwijs goed'

20-04-2017 18:09
20

Fred Rutten vindt het razend knap wat Davinson Sánchez dit seizoen laat zien bij Ajax. Zuid-Amerikanen hebben vaak een aantal maanden de tijd nodig om te wennen in de Eredivisie, weet de trainer uit eigen ervaring, maar in het geval van Sanchez lijkt daar geen sprake van. 

Rutten zag de Colombiaanse verdediger afgelopen donderdag uitblinken tegen Schalke 04. Sanchez (20) kent sowieso een uitstekend debuutseizoen in Nederland. "Hoe snel Sánchez zich heeft aangepast aan het Nederlandse voetbal, is heel knap. Er zijn maar weinig Zuid-Amerikanen die dat in het verleden hebben bewezen, want die hadden allemaal tijd nodig", aldus de clubloze coach in gesprek met ELF Voetbal Magazine. 

"Ik heb het zelf meegemaakt met Douglas bij FC Twente, die moest eerst een halfjaar wennen. Maar Sánchez staat er gewoon al heel het jaar", stelt Rutten vast. "Die zal zich nog wel ontwikkelen, maar is nu al onwijs goed."

"Ajax heeft sowieso een hele brede selectie. Ze kunnen zo drie of vier spelers missen, maar toch gelijkwaardige vervangers inzetten. Dat is een groot verschil met Feyenoord."