Bosz legt keuze uit: 'Dat is nu niet genoeg om al te starten'

Bosz legt keuze uit: 'Dat is nu niet genoeg om al te starten'

20-04-2017 20:44
8

Ajax-trainer Peter Bosz gaat donderdagavond zeker niet achterover leunen met zijn elftal in Gelsenkirchen. De Amsterdammers gaan op bezoek bij Schalke 04 op zoek naar een doelpunt, zo vertelde Bosz voorafgaand aan de wedstrijd voor de camera van Voetbal Inside. 

Na de 2-0 zege in eigen huis van vorige week heeft Ajax een goede uitgangspositie. De halve finale is dichtbij en dus wil Bosz niet nadenken over een eventuele mislukking. "Dat is het opportunisme van de voetballerij. Als je daar in meegaat, dan word je gek. Dat doe ik niet."

"Wij willen áltijd scoren en dat doen we eigenlijk ook altijd", vervolgde Bosz. "Dus dat zullen we vanavond ook weer proberen te doen." In gesprek met de collega's van FOX Sports ging de coach dieper in op zijn beslissing om Bertrand Traoré in de spits te zetten. Kasper Dolberg zit op de bank in Duitsland.

"Het was niet zozeer dat ik Traoré spaarde tegen Heerenveen. Ik wilde Dolberg speelminuten geven, want we gaan hem nog heel hard nodig hebben dit seizoen. Die negentig minuten zijn nu niet genoeg om al te starten." De wedstrijd in Gelsenkirchen begint om 21.05 uur.