Transfervrije Eredivisie-aanvaller blijft mogelijk tóch: 'Sluit niets uit'

Transfervrije Eredivisie-aanvaller blijft mogelijk tóch: 'Sluit niets uit'

20-04-2017 21:30
7

Een vertrek van Nacer Barazite bij FC Utrecht is absoluut nog geen voldongen feit. Dat zegt de aanvaller zelf voor de camera van FC Utrecht. Het contract van Barazite loopt over enkele maanden af. 

Club en speler slaagden er vooralsnog niet in om een akkoord te bereiken over een nieuwe verbintenis - en dus is de verwachting dat Barazite (26) zijn heil elders zal zoeken. "Zoals ik al heb gezegd, heb ik het al drie jaar lang hartstikke naar mijn zin hier. Ik sluit helemaal niets uit", laat de stilist weten. 

De oud-speler van onder meer Austria Wien en Arsenal geeft toe dat de kans groter is dat hij blijft wanneer Utrecht zich plaatst voor Europees voetbal. "Ik heb heel wat mooie wedstrijden mogen beleven. Dat is denk ik wat iedere speler wil, op het hoogste niveau acteren. Hopelijk kan dat volgend seizoen met FC Utrecht ook. Een Europa League-ticket is denk ik voor iedereen goed."

De komende weken wil hij niet denken aan zijn sportieve toekomst. "Mijn focus ligt op presteren. We willen allemaal Europa in en dat kan alleen bereikt worden als je volledig gefocust bent. Als je met randzaken bezig bent, dan gaat dat niet lukken."