Van Halst ontvouwt Twente-toekomstplannen: 'Dat is wel onze ambitie'

Van Halst ontvouwt Twente-toekomstplannen: 'Dat is wel onze ambitie'

20-04-2017 22:32
6

FC Twente wil het beloftenelftal binnen vijf jaar terug laten keren in de Jupiler League. Jong Twente speelde twee jaar geleden nog in de Eerste Divisie, maar is nu inmiddels gedegradeerd naar de Derde Divisie. 

De Tukkers blijven ambitieus. "Uiteindelijk is het wel onze ambitie om binnen vijf jaar met het beloftenteam terug te keren in de Jupiler League", vertelt technisch directeur Jan van Halst in gesprek met Voetbal International. "De huidige situatie geeft ons de kans daar beleid op te ontwikkelen."

Het elftal van Paul Bosvelt, die na dit seizoen vertrekt uit Enschede, en assistent Sander Boschker won dit seizoen slechts vier duels in de Tweede Divisie. Van Halst zegt dat de slechte prestaties te verklaren zijn door de grote problemen die Twente afgelopen zomer had. "Doordat de licentie laat af kwam, hadden we nauwelijks tijd een fatsoenlijke selectie samen te stellen. De doorbraak van veel jonge spelers richting A-selectie ging ook ten koste van het beloftenteam. Het was een wonder geweest als we met Jong FC Twente niet waren gedegradeerd."