Ajax overleeft ware thriller in Duitsland en is door naar halve finale

Ajax overleeft ware thriller in Duitsland en is door naar halve finale

20-04-2017 23:34
203

Ajax heeft zich donderdagavond op wonderbaarlijke wijze geplaatst voor de halve finale van de Europa League. Op bezoek bij Schalke 04 kwam Ajax met 3-0 achter. Dankzij goals van Nick Viergever en Amin Younes in de 110e en 120e minuut van de verlenging kwam het tóch nog goed. 

Schalke, dat een week geleden met 2-0 verloor in Amsterdam, begon goed in eigen huis. Binnen een paar minuten werd het twee keer gevaarlijk voor het doel van André Onana. Een schot van afstand belandde op de paal. Aan de andere kant van het veld werd het ook een paar keer gevaarlijk. Hakim Ziyech schoot in de handen van Ralf Fährmann en ook Nick Viergever vond de Schalke-goalie op z'n weg. Op slag van rust schoot Bertrand Traoré raak, maar de spits stond buitenspel. 

Na de pauze scoorde Schalke binnen mum van tijd tweemaal. Na een fout op het middenveld van Ziyech kon Leon Goretzka ontsnappen. De Duitser schoot laag raak. Vier minuten later werd het 2-0. Na een aanval over links haalde Guido Burgstaller de trekker over.

Na die enorme dreun voor Ajax ging de Schalke-storm even liggen. Peter Bosz besloot in te krijgen en Kasper Dolberg in het veld te brengen voor Kluivert. Joël Veltman kreeg in de 72e minuut een gele kaart en moest tien minuten inrukken na een domme overtreding op het middenveld. Kenny Tete kwam vervolgens in het veld voor Traoré. Bosz had eerder al gewisseld (Donny van de Beek voor Lasse Schöne) en dus ging Ajax met tien man en zonder wisselmogelijkheden de verlenging in. 

In de vijfde minuut van de eerste verlenging viel de 3-0. Sead Kolasinac gaf voor en Daniel Caligiuri kopte bij de tweede paal binnen. Het leek daarmee helemaal over en uit voor de gasten, maar diep in de tweede helft van de verlenging kwam het tóch nog goed. Eerst vond Viergever van afstand nog Fährmann op zijn weg, een minuut later punterde de verdediger binnen. In de slotseconden werd het zelfs 3-2, dankzij een rake trap van Amin Younes.