Lyon door na strafschoppen, ook United heeft verlenging nodig

20-04-2017 23:51
15

Drie van de vier wedstrijden in de kwartfinales van de Europa League zijn uitgedraaid op een verlenging. Tot nu toe is alleen Celta de Vigo halve finalist.

Racing Genk - Celta de Vigo: 1-1
Celta heeft de laatste vier van de Europa League bereikt. De ploeg van oud-Feyenoorder John Guidetti won het thuisduel met 3-2 en kwam in België al snel op voorsprong via Pione Sisto. De ploeg van Albert Stuivenberg kwam in de tweede helft langszij door een goal van Leandro Trossard, maar moest nog een goal maken om door te gaan. Die kwam er niet.

Manchester United - Anderlecht: 2-1
Anderlecht heeft verrast door op Old Trafford een verlenging af te dwingen. De Belgen kwamen snel op achterstand door een goal van Henrikh Mkhitaryan, maar kwamen langszij door Sofiane Hanni. De Belgische grootmacht hield vervolgens stand, maar moest in de verlenging

Besiktas - Olympique Lyon: 2-1
Besiktas verloor het uitduel met de Fransen met 2-1. De Turken, waar Ryan Babel onder contract staat, lagen na 27 minuten op koers voor de halve finale nadat Anderson Talisca zijn ploeg op 1-0 had gezet. Lyon kwam via Alexandre Lacazetta terug tot 1-1, waardoor de Turken weer bij af waren. Diezelfde Talisca zette de Turken dertien minuten na de theepauze op 2-1. Tijdens de strafschoppenserie miste Dusko Tosic zijn strafschop nadat beide teams zes keer hadden gescoord. Lyon kon het vervolgens beslissen maar verdediger Christophe Jallet schoot over. De daaropvolgende Turkse strafschop werd wederom gepareerd door Lopes, waarna Maxime Gonalons Lyon naar de laatste vier schoot.