Euforische Klaassen 'kan wel huilen': 'Niet normaal, dit is zo bizar'

Euforische Klaassen 'kan wel huilen': 'Niet normaal, dit is zo bizar'

20-04-2017 23:55
54

Ajax plaatste zich donderdagavond op heroïsche wijze voor de halve finales van de Europa League. Er werd met 3-2 verloren bij Schalke 04 en die uitslag, na twee late goals in de verlenging, bleek genoeg voor een plek bij de laatste vier. Aanvoerder Davy Klaassen 'kan wel huilen'. 

"Dit is zo bizar, ik weet het allemaal niet", zei Klaassen na de wedstrijd voor de camera van RTL7. "Niet normaal. We speelden niet lekker en kregen snel achter elkaar twee goals tegen. Dat was klote. Maar dit is zo bizar."

Ajax bleef er volgens de middenvelder in geloven, ook nadat het in de verlenging met 3-0 achter was gekomen. "We zeiden in de rust van de verlenging dat we het nog vijf minuten zó gingen proberen, daarna zouden we alles of niets gaan spelen. Iedereen bleef maar rennen en gaan. Nick Viergever kon niet meer lopen, maar maakt die goal nog. Iedereen die een bal schoot, kreeg kramp. En tóch bleven we gaan. Echt, ik kan wel huilen."

Naast Ajax plaatste ook Manchester United, Celta de Vigo en Olympique Lyon zich voor de halve finales. Vrijdagmiddag om 13.00 uur wordt het geloot.