Bosz: Dat was vandaag bij een paar jongens niet helemaal aanwezig

Bosz: "Dat was vandaag bij een paar jongens niet helemaal aanwezig"

21-04-2017 00:22
38

Met hangen en wurgen - en dat is nog zacht uitgedrukt - plaatste Ajax zich donderdagavond voor de halve finale van de Europa League. Op bezoek bij Schalke 04 werd er na verlenging met 3-2 verloren. Trainer Peter Bosz besefte na afloop dat Ajax héél goed was weggekomen in Gelsenkirchen. 

"Als je in de verlenging met tien man staat, en vervolgens ook nog met 3-0 achter komt, dan zullen weinig mensen meer rekening met ons hebben gehouden", zei de Ajax-coach na de wedstrijd voor de camera van RTL7. 

Zijn elftal had het heel moeilijk. Vorige week speelde Ajax nog fantastisch tegen Schalke. In de Arena werd er met 2-0 gewonnen. "Het zal uiteindelijk wel iets met spanning te maken hebben gehad. In dit stadion moet je ook durven voetballen, zonder dat je naar voren wordt geschreeuw door je eigen fans. Die durf was vandaag bij een paar jongens niet helemaal aanwezig."

Het worden drukke dagen voor Ajax. Zondag wacht alweer het treffen met PSV. "We zijn net bekomen van de blijdschap, we gaan morgen maar eens rustig de loting bekijken. En wat zondag betreft: de jongens zullen deze 120 minuten zeker voelen, maar het hoort erbij. Dit geeft ook weer nieuwe energie."