Ajax-schlemiel bleef hoop houden: 'Altijd achteraf, maar ik zweer het je'

Ajax-schlemiel bleef hoop houden: 'Altijd achteraf, maar ik zweer het je'

21-04-2017 00:50
23

Joël Veltman had er nog al het vertrouwen in dat Ajax na de 3-0 van Schalke 04 de halve finales van de Europa League kon bereiken. De Amsterdammers bereikten uiteindelijk de laatste vier door goals van Nick Viergever en Amin Younes.

Na de 3-0 leek het over en sluiten voor Ajax. "Dat voelden wij ook wel. Zeker na de 2-0. Het is altijd achteraf, ik zweer het je, maar ik had nog het gevoel dat het kon", zegt Veltman tegen de NOS. "Één doelpunt en je bent door. In de kluts wordt-ie gemaakt door Viergever. Op z'n Duits zijn we door."

Veltman zag dat Ajax de wedstrijd in een tijdsbestek van vijf minuten uit handen gaf. Tot overmaat van ramp moest hij er met twee gele kaarten vanaf. "Die eerste was een optelsom, het was eigenlijk geen overtreding. Ik wist dat hij naar rechts ging, dus ik zet een blok. Hij gaf geel. Het was ook geen aanval waaruit ze gevaarlijk konden worden. En die tweede, ja..Ik kan niet zomaar weg. Ik vond het geen tweede gele kaart."

Vrijdag weet Ajax welke ploeg het treft in de halve finales. Veltman heeft een voorkeur. "Celta de Vigo kennen we al. Manchester United heeft het lastig, maar winnen de wedstrijden wel en Lyon wordt ook lastig. We gaan het vrijdag allemaal zien."