De Ligt heeft voorkeur voor loting: Dat kan erger in m'n debuutseizoen. Ongekend

De Ligt heeft voorkeur voor loting: "Dat kan erger in m'n debuutseizoen. Ongekend"

21-04-2017 01:00
21

Matthijs de Ligt was na afloop van Schalke 04 - Ajax uitzinnig van vreugde. De zeventienjarige centrale verdediger van Ajax was onderdeel van een van de meest epische comebacks van de afgelopen jaren. VoetbalPrimeur sprak met De Ligt. 

Emile van de Sande
GELSENKIRCHEN

Wedden

Meer odds

Heb je een moment het gevoel gehad dat het voorbij was?
"Nee, het is Europees voetbal. Elk detail telt. Ik heb geen moment het gevoel gehad dat we kansloos waren. Dat bleek terecht. Het was echt geweldig. Ik keek eerst nog of het geen overtreding was, want het was natuurlijk een hachelijk moment in de vijfmeter. Maar de scheids wees naar de middenlijn. Toen was het rennen geblazen. Ik denk dat ik vermoeider was door het juichen dan door de wedstrijd." 

Hoe vind je dat je zelf gespeeld hebt vanavond?
"Ik speelde best wel een lekkere wedstrijd. Het is typisch Nederlands om het nu te hebben over wat er niet goed ging, maar ik heb in de eerste helft twee ballen verkeerd gegeven. Omdat ik op links sta terwijl ik rechts ben ziet het er soms wat weifelend uit, dat snap ik. Maar het baltempo lag bij ons allemaal te laag. We mochten blij zijn dat het 0-0 stond bij rust."

Je bent de afgelopen tijd overspoeld met vragen over je Oranje-debuut. Word je daar moe van?
"Ik ben dat sowieso al vergeten. Volgens mij zijn de media het nog niet helemaal vergeten. Ik vind het niet vervelend, dat ik daar zo veel vragen over krijg. Het hoort erbij. Het gaat erom wat je zelf denkt, niet wat anderen denken. Mensen mogen mij alles vragen, dat is hun goed recht. Ik probeer daar netjes op te antwoorden. Ik lig er niet wakker van."

Zondag wacht weer een zware én belangrijke wedstrijd. Zijn jullie fysiek in staat om daar weer tot het gaatje te gaan?
"Ja, dat is weer een mooie pot. 120 minuten spelen is veel, ik heb dat zelfs nog nooit meegemaakt. Het wordt vechten. Vandaag hebben we dat als team goed gedaan, dus daar ben ik tevreden over. Maar ik denk dat de mentale boost zwaarder weegt dan de fysieke belasting. We hebben een stapje meer moeten zetten, omdat we met tien man kwamen. Maar ik denk dat dat vooral in het koppie zit."

Vrijdag wordt er geloot voor de halve finales. Waar hoop jij op?
"Dat lijkt me wel duidelijk. Puur op papier is Celta de Vigo minder dan die andere twee ploegen (Manchester United en Olympique Lyon, red.). We hebben eerder al gewonnen van Celta. Maar ik wil niet teveel vooruit lopen op de loting. Dat zien we vrijdagmiddag wel. Old Trafford is natuurlijk ook niet verkeerd, haha. Dat kan erger in m'n debuutseizoen. Ongekend."