'Ik zag de jongens langs rennen. Drie sprongen op me, ik zei: 'Ga maar van me af''

'Ik zag de jongens langs rennen. Drie sprongen op me, ik zei: 'Ga maar van me af''

21-04-2017 06:30
32

Nick Viergever was donderdagavond de held van Amsterdam en misschien wel van heel Nederland. De verdediger speelde een wereldpartij tegen Schalke 04 en bekroonde zijn wedstrijd met de o zo belangrijke 3-1 (einduitslag 3-2), waardoor Ajax in de halve finale van de Europa League staat. Na afloop stond Viergever onder meer VoetbalPrimeur te woord. 

Emile van de Sande
GELSENKIRCHEN

Wedden

Meer odds

"Tuurlijk is het geluk. Maar als je op zo'n manier, na zoveel jaar de halve finale bereikt.. Dat is prachtig toch?", begint Viergever tegen de aanwezige media. "Dat ik hem maak is fantastisch voor mij, maar het is een teamprestatie."

Zijn doelpunt was dan wel belangrijk - fraai was hij niet. Hij punterde met zijn laatste krachten de bal in het doel. Dat leverde een krampaanval op. "De kramp schoot erin, dus ik lag daar. Ik zag de jongens langs rennen. Drie sprongen op me. Ik zei: 'Ga maar van me af'. Dus ze gingen weg en toen lag ik daar in mijn eentje, haha."

Amin Younes besliste het historische duel in de laatste minuten. Ajax had het ontzettend moeilijk in de VELTINS-Arena. "De scheids zal elke keer toch meer aan hun kant, vond ik. Dat was gewoon zo. Dus dan moet je gewoon geluk hebben." Viergever pakte geel en mist dus de eerste halve finale. "Ik vond het geen geel. Ontzettend zonde dat ik daar niet bij kan zijn. We hebben laten zien dat we met onze brede selectie iedereen kunnen vervangen. Dat kenmerkt ons team."

"Het geeft in ieder geval een boost richting PSV", stelt Viergever. "We hebben nog een paar dagen. We zijn vermoeid en dat is logisch. Als je was uitgeschakeld, had je de mentale klap erbij gehad. Sommigen hebben pijntjes, maar daar moet je doorheen. Het doorzettingsvermogen zit in het koppie."

Vrijdagmiddag zit Ajax in de kokers voor de loting van de halve finales. Viergever heeft een voorkeur. "Doe maar Celta dan, die hebben we al een keer gehad. Het is de halve finale, dus veel maakt het niet uit. Maar tegen Celta hebben we de meeste kans. Dat we in de halve finale staan is al geweldig op zich", aldus de Ajax-held van Gelsenkirchen. 

Lees ook: De Ligt heeft voorkeur voor loting: "Dat kan erger in m'n debuutseizoen. Ongekend"