Twijfels over fitheid Ajacied na slijtageslag: 'Doe wat de dokter zegt'

Twijfels over fitheid Ajacied na slijtageslag: 'Doe wat de dokter zegt'

21-04-2017 07:34
4

Ook André Onana was zeer gelukkig met de ontknoping van Ajax tegen Schalke 04 in de kwartfinale van de Europa League. De doelman speelde ondanks een blessure de wedstrijd uit.

De equipe van Peter Bosz kwam in de verlenging met 3-0 achter te staan, maar door goals van Nick Viergever en Amin Younes werd het nog 3-2. Dat was voldoende om door te gaan naar de halve finale. "Het is verbazingwekkend. Niet alleen voor mij, maar voor ons allemaal. Want we zijn erg jong. Kasper (Dolberg, red.), Matthijs (De Ligt, red.)...", zegt Onana tegen AT5.

"We zijn heel blij met hoe we spelen", gaat de Kameroener verder. Het ging er na de plaatsing vrolijk aan toe in de kleedkamer. "Het was een gekke wedstrijd, moeilijk voor ons. Iedereen was aan het dansen. Iedereen zei, goed gedaan jongens. Nu moeten we uitrusten en nadenken." Daarmee doelt Onana op de confrontatie met PSV, die zondag alweer wacht.

Zelf raakte de sluitpost ook geblesseerd. "Iemand schopte me. Maar morgen kunnen we er meer over zeggen. Ik doe wat de dokter zegt en dan gaan we kijken of alles goed is." In Gelsenkirchen verbeet hij de pijn. "Het team had me nodig. Het was belangrijk voor mij om er te zijn. Want als we zouden verliezen, zouden we dat samen doen. En als we zouden winnen ook."