Van der Sar: 'Je blijft rustig, maar uiteindelijk ben je eindverantwoordelijk'

Van der Sar: 'Je blijft rustig, maar uiteindelijk ben je eindverantwoordelijk'

21-04-2017 07:52
6

Ook Edwin van der Sar kan zijn geluk niet op nadat Ajax in de halve finales van de Europa League staat. De directeur van de Amsterdammers beschrijft voor de camera van RTL7 hoe hij zich voelde na afloop.

"Dit doet veel met mee. Je werkt de hele week aan andere zaken dan voetbal. Maar je zit op de tribune en leeft mee. Van buiten ben je rustig, maar uiteindelijk ben je eindverantwoordelijk. Dan is het fijn dat we doorgaan naar de halve finale", aldus Sar.

De oud-doelman denkt niet dat het Europese succes een incident is. "Laten we hopen dat dat niet zo is. Het is een proces waar de club vijf, zes jaar geleden mee is gestart. Met de revolutie, een andere manier van denken, meer nadruk op de jeugdopleiding, oud-voetballers in de directie, een trainer die nieuw is (Peter Bosz, red.): wat kan zijn spel en filosofie brengen? Aankopen die gedaan zijn, waardoor het een mooie mix is."

Van der Sar droomt van de dubbel. Eerst vrijdag de loting maar afwachten. "Je bekijkt het van wedstrijd tot wedstrijd. We zien wel wat er uitkomt. Ik zou het leuk vinden om naar Manchester United toe te gaan. De spelers moeten genieten, de trainer, de staf. We richten vrijdag het vizier op PSV."