'Clubicoon stelt PSV teleur en wil nog niet op eigen benen staan in Eindhoven'

'Clubicoon stelt PSV teleur en wil nog niet op eigen benen staan in Eindhoven'

21-04-2017 07:54
12

PSV en Ruud van Nistelrooy gaan ook volgend seizoen met elkaar door. In onderling overleg is desondanks besloten dat de veertigjarige oud-spits van de club nog geen eigen elftal gaat trainen.

Van Nistelrooy is momenteel individueel jeugdcoach en in die rol voelt hij zich op zijn gemak, meldt het Eindhovens Dagblad. De oud-speler van onder meer PSV, Manchester United en Real Madrid gaf eerder al aan zich op het trainersvak te willen oriënteren, maar daarbij wel zelf het tempo te willen bepalen.

PSV hoopte Van Nistelrooy aanvankelijk te strikken voor een rol als trainer van een van de hogere jeugdelftallen of mogelijk zelfs de beloften. De voormalige goaltjesdief sluit dat voor de toekomst zeker niet uit, maar ziet zo'n rol voor het seizoen 2017-2018 in ieder geval nog niet zitten.

De Eindhovenaren hopen de invulling van Jong PSV, de A1 en de B1 zo snel mogelijk rond te maken. De club is nog in gesprek met Mark van Bommel over zijn rol bij PSV. Het feit dat Van Bommel tevens assistent is van Bert van Marwijk bij Saudi-Arabië, is een complicerende factor.