'Zelfmoordneigingen' Van der Meyde: Dan zou ik niet zijn ontspoord

'Zelfmoordneigingen' Van der Meyde: "Dan zou ik niet zijn ontspoord"

21-04-2017 08:41
10

In zijn voetballoopbaan heeft Andy van der Meyde regelmatig gedacht aan zelfmoord. De oud-voetballer zag het niet meer zitten en kwam in aanraking met een coachingstraject.

"Zelfs Andy van der Meijde, met wie we in contact zijn gekomen zei ons: als ik tijdens mijn loopbaan deze begeleiding had gehad, zou mijn voetbalcarrière heel anders zijn verlopen. Dan zou ik niet zijn ontspoord. In Engeland had hij zelfs zelfmoordneigingen", zegt Pyretta van der Woude, eigenaresse van Praktijk Pyretta, tegen de Leeuwarder Courant. "Hij is erg enthousiast over onze manier van coaching aan profvoetballers en ziet de noodzaak van opvang en begeleiding van spelers in."

Een van de voetballers die recentelijk gebruik heeft gemaakt van traject is Pele van Anholt, speler van Willem ll. Hij verloor bij zijn oude club sc Heerenveen zijn basisplaats. "Ik ben een persoon die altijd open staat voor nieuwe dingen", zegt hij. "Dat ging buiten de club om. Ik kon m'n ei kwijt, kon vertellen wat me dwars zat. Dat deed me goed."

Van Anholt kreeg zelfs de opdracht om een paard te kalmeren. "Ik vond dat wel een beetje raar, was ook een beetje bang voor zo’n groot dier. Een paard blijkt heel gevoelig voor stemming. Die eerste kennismaking liep dus in eerste instantie helemaal niet, maar pas toen ik helemaal rustig en mezelf was, werd dat paard dat ook. Dat gaf mij weer zelfvertrouwen."