Het zou mij echt veel pijn doen als PSV ook nog van Ajax zou verliezen

"Het zou mij echt veel pijn doen als PSV ook nog van Ajax zou verliezen"

21-04-2017 08:55
8

Willy van de Kerkhof zegt dat er voor PSV in het duel met Ajax nog steeds veel te winnen is. De Eindhovenaren lijken uitgespeeld in de Eredivisie, maar moeten komende zondag alsnog alles geven.

"Het is een heel teleurstellend seizoen, maar tegen Ajax kunnen ze hun geschonden blazoen een beetje oppoetsen. Natuurlijk doet het pijn om te zien dat een club als PSV niet meer meedoet om de prijzen. Maar ik hoop wel dat de spelers in hun eergevoel geraakt zijn", zegt Van de Kerkhof in De Telegraaf.

"Je ziet geen agressiviteit in de ploeg. Het is schaakvoetbal met weinig beleving. Het lukt ze bij PSV maar niet om wedstrijden naar hun hand te zetten", aldus Van de Kerkhof. "Als je eerlijk bent, dan hebben ze dit seizoen bijna geen bijzondere wedstrijd gespeeld. Het is niet voorgekomen dat ze boven zichzelf uitstegen, zoals in voorgaande jaren wel gebeurde. Tegen Ajax hoop ik nog een keer het ouderwetse PSV te zien."

Oud-PSV'er Berry van Aerle sluit zich daarbij aan. "Natuurlijk is het een verloren seizoen, maar ik hoop dat de spelers toch nog een keer het beste uit zichzelf kunnen halen. Voor de club, het publiek, maar ook voor zichzelf. Dit zijn wedstrijden die je als voetballer altijd moet willen winnen, ongeacht wat je er nog wel of niet mee kunt bereiken. Het zou mij echt veel pijn doen als PSV ook nog van Ajax zou verliezen."