'Costa kan exorbitant salaris ontvangen en kondigt vertrek bij Chelsea aan'

'Costa kan exorbitant salaris ontvangen en kondigt vertrek bij Chelsea aan'

21-04-2017 09:40
10

Chelsea heeft zijn zinnen gezet op een terugkeer van de Belgische spits Romelu Lukaku. Dat heeft alles te maken met een op handen zijnde transfer van Diego Costa naar het Chinese Tianjin Quanjian, meldt The Daily Mail.

De Spanjaard staat open voor een vertrek naar Azië, maar daar moet dan wel een salaris van 700.000 euro per week tegenover staan. De kans is groot dat de Chinese topclub aan die wens wil voldoen. Costa heeft Chelsea dan ook laten weten dat de club kan uitzien naar een vervanger. Lukaku bevindt zich in poleposition om het stokje over te nemen, overigens tot onvrede van Everton.

De Chinese miljardair Shu Yuhui, eigenaar van Tianjin Quanjian, is bijzonder ambitieus. "We hebben de lat hier heel hoog liggen en we weten dat spelers van topclubs graag naar grote clubs als Bayern München en Real Madrid gaan. Maar wij azen op dezelfde categorie topvoetballers als Bayern en Real", liet Yuhui weten aan Chinese media.

"Misschien moeten we een hogere prijs voor die spelers betalen, omdat onze club nog niet op hetzelfde niveau speelt als Bayern en Real", beseft de eigenaar van de Chinese topclub. De prestaties van Costa vallen al weken tegen. Hij scoorde drie keer in de laatste twaalf duels.