Spiekbriefje voor Overmars: dit kwintet van Ajax heeft zich in de kijker gespeeld

Spiekbriefje voor Overmars: dit kwintet van Ajax heeft zich in de kijker gespeeld

21-04-2017 10:00
23

Na de masterclass van vorige week toonde Ajax donderdagavond karakter in de kwartfinale van de Europa League. Dat zal ook in het buitenland opvallen. VoetbalPrimeur helpt Marc Overmars daarom een handje: wie hebben zich tegen Schalke 04 in de kijker gespeeld?

André Onana (kans op een transfer: redelijk)
De Ajax-doelman kreeg in het heenduel niet of nauwelijks iets te doen en moest in Gelsenkirchen drie keer vissen. Onana zal echter zijn opgevallen door zijn onverzettelijkheid en voetballende kwaliteiten. Hij keepte de wedstrijd uit met een blessure en sleepte Ajax in de verlenging over de eindstreep. De eerste grootmacht zou zich al hebben gemeld.

Nick Viergever (kans op een transfer: redelijk)
De held van de avond. Als Viergever geen contract voor het leven krijgt bij Ajax, kan hij misschien denken aan een mooie stap naar het buitenland. Donderdagavond maakte hij reclame voor zichzelf. Het ziet er misschien allemaal niet even gepolijst uit, maar in zijn huidige rol is Viergever, wiens contract medio 2018 afloopt, goud waard voor Ajax. Dat zullen ook buitenlandse clubs zien.

Matthijs de Ligt (kans op een transfer: klein)
We herhalen het nog maar een keer: deze man is zeventien jaar oud. De Ligt speelde tegen Schalke beter en volwassener dan de veelgeprezen Davinson Sánchez en kan een nieuw hoogtepunt toevoegen aan zijn prille carrière. Het is geen geheim dat Engelse topclubs hem op de korrel hebben. Overmars doet er goed aan hem een verbeterd contract aan te bieden.

Davy Klaassen (kans op een transfer: groot)
Het kan na dit seizoen bijna niet meer uitblijven: Klaassen is klaar voor een vertrek uit Amsterdam. Als leider van de jonge ploeg zette hij in de twee duels met Schalke de toon. Hoewel in de return minder aanwezig, blies de aanvoerder met twee goals in de heenwedstrijd de goede naam van Ajax wereldwijd nieuw leven in. Het buitenland lonkt.

Amin Younes (kans op een transfer: redelijk)
In de Eredivisie kunnen ze zijn acties dromen, maar bij Schalke hadden ze géén idee wat ze met hem aanmoesten. De Duitsers hadden in de return wel geleerd van de heenwedstrijd, waarin Younes uitblonk, maar ondanks dubbele dekking maakte hij in de tweede helft van de verlenging de verlossende 3-2. Een mooie transfersom deze zomer lijkt realistisch voor Ajax.