'Ajax maakt indruk in het buitenland: interesse voor Klaassen en Onana'

'Ajax maakt indruk in het buitenland: interesse voor Klaassen en Onana'

21-04-2017 12:51
18

Ajax-aanvaller Davy Klaassen heeft in het Europa League-tweeluik met Schalke 04 zoveel indruk gemaakt dat de Duitsers hem meteen willen overnemen, zo meldt het Italiaanse Corriere dello Sport. Klaassen besliste de heenwedstrijd in Amsterdam met twee doelpunten en was ook in Gelsenkirchen een van de Ajax-uitblinkers. Voor de eveneens uitblinkende André Onana zou ook buitenlandse interesse zijn.

Schalke kan echter wel op stevige concurrentie rekenen vanuit Zuid-Europa. Het Spaanse Villarreal en het Italiaanse Napoli hebben naar verluidt ook interesse in de 24-jarige middenvelder. De marktwaarde van Klaassen wordt geschat op ongeveer vijftien miljoen euro, wat aan de lage kant lijkt. 

Ook Onana zou op interesse vanuit het buitenland kunnen rekenen. De 21-jarige doelman uit Kameroen is volgens RMC Sport al benaderd door Bayern München, maar zou hebben bedankt voor een reserverol achter Manuel Neuer. Dit biedt perspectief voor de Franse clubs Bordeaux, Olympique Nice en Olympique Marseille, die eveneens geïnteresseerd zijn.