FC Twente wist vooraf van inval Vak-P: De actie was hoe dan ook doorgegaan

FC Twente wist vooraf van inval Vak-P: "De actie was hoe dan ook doorgegaan"

21-04-2017 14:46
28

De ingreep in Vak-P bij FC Twente van twee weken geleden, was onoverkomelijk. Dat zegt politiechef Janny Knol, die verder laat weten dat directeurs Jan van Halst en Erik Velderman op de desbetreffende dag door de recherche zijn ingelicht over de inval.

"Het was een opeenstapeling van zaken op twee gebieden", zegt Knol tegen TC/Tubantia. "Onze informatie wees er namelijk op dat het home mogelijk een doorvoerkanaal voor verdovende middelen is. En verder dat de motorclub Satudarah en de jongerenafdeling Saudarah in het home een dominante positie hadden verworven. Het zijn twee verschillende zaken, die we wel bij elkaar optellen."

Dat de politie FC Twente inlichtte, noemt Knol 'een bijzondere stap'. "Maar onze relatie met FC Twente was en is goed en dat willen we ook zo houden. Daarom hebben we kort voor de actie toch de directie ingelicht", aldus de politiechef, die zegt dat FC Twente - dat het nieuws pas tijdens de wedstrijd te horen kreeg - de actie niet kon tegenhouden. "De actie was hoe dan ook doorgegaan."