Zorgen voor NEC: Ik moet daarom een positieve uitstraling hebben

Zorgen voor NEC: "Ik moet daarom een positieve uitstraling hebben"

21-04-2017 15:37
4

Peter Hyballa zegt dat er geen onrust heerst achter de schermen bij NEC. De trainer beseft echter dat de eindfase van de competitie cruciaal is om Eredivisie-handhaving veilig te stellen.

"Dit is cruciaal, daarvoor hoef je alleen maar naar de stand te kijken", zegt Hyballa tegen Omroep Gelderland over het duel met Excelsior van zaterdag. De nummer veertien liet afgelopen weekend tegen Vitesse (1-0 winst) zien dat het goed in vorm is. "Excelsior is in een positieve flow, maar ik moet daarom een positieve uitstraling hebben. We hebben het vooral intern gedaan, zoals ik dat altijd doe. Dus we hebben vertrouwen."

Hoewel de wedstrijd tegen Excelsior zaterdag pas om 18.30 uur begint, komen de fanatiekste supporters zaterdag om vijf voor twaalf symbolisch bij elkaar. "Ik heb iedere dag nu wat met supporters te doen en dat is oké. Voor ons team is het belangrijk dat ze ons positief ondersteunen. Negatieve ondersteuning is niet zo goed voor deze groep. Ik concentreer mij nu maar heel goed op de spelers en het team."