Update: 'Blessure Ibrahimovic blijkt nóg ernstiger dan op voorhand gedacht'

Update: 'Blessure Ibrahimovic blijkt nóg ernstiger dan op voorhand gedacht'

22-04-2017 07:40
23

Zlatan Ibrahimovic komt dit seizoen hoogstwaarschijnlijk niet meer in actie. De spits van Manchester United ging donderdag in het Europa League-duel met Anderlecht lelijk door zijn knie.

Volgens Sky Sports is de blessure dusdanig ernstig dat Ibrahimovic een streep kan zetten door het seizoensslot. Bronnen van het doorgaans betrouwbare Engelse medium zeggen dat het onwaarschijnlijk is dat de Zweed nog in actie komt.

In een luchtduel kwam Ibrahimovic tegen Anderlecht verkeerd terecht. Op de beelden was te zien dat zijn knie naar binnenknakte. Het nieuws komt United erg slecht uit, want de Engelsen plaatsten zich ten koste van Anderlecht voor de halve finale van de Europa League.

Vrijdag werd United aan Celta de Vigo gekoppeld. Ibrahimovic miste dit seizoen nauwelijks een wedstrijd. Mocht de finale bereikt worden, dan is mogelijk Ajax de tegenstander. De Amsterdammers maken met Olympique Lyon uit wie de eindstrijd bereikt.

Update 22/4 7.40: Over de ernst van de blessure van Zlatan Ibrahimovic wordt volop gespeculeerd. Volgens ESPN staat de Zweed tot zeker januari 2018 buitenspel. Hij zou schade opgelopen hebben aan zijn kruisband. Wat dit voor zijn toekomst betekent, is onbekend. Ibrahimovic beschikt over een aflopend contract. United deed nog geen officiële mededelingen.