Heerenveen weet weer wat winnen is en dankt goudhaantje Larsson

Heerenveen weet weer wat winnen is en dankt goudhaantje Larsson

21-04-2017 21:55
15

SC Heerenveen weet weer wat winnen is. De ploeg van trainer Jurgen Streppel worstelde zich met pijn en moeite langs Willem ll: 1-0. Door de overwinning verkleinen de Friezen het gat met FC Twente tot twee punten. 

De eerste grote kans voor de thuisploeg was voor Sam Larsson, die op aangeven van Martin Ödegaard over schoot. Heerenveen had het betere van het spel en dat resulteerde in een aantal kansen, die niet benut werden. De spelers van Heerenveen hadden het vizier niet op scherp staan, Larsson had dat vlak voor de rust wel. De Zweed kreeg de bal prachtig aangespeeld, dribbelde richting Kostas Lamprou en rondde vervolgens beheerst af.

Wedden

Meer odds

Na de openingstreffer van Larsson kreeg Heerenveen nog twee grote kansen, maar Lamprou redde knap. De Zweed bleek een grote plaag voor de Tilburgse defensie. Na een uur ging de storm van Heerenveen liggen en kwamen de kansen voor Willem II. Fran Sol kreeg de grootste kans. Hij schoot de bal echter voorlangs. 

Grote kansen kwamen er niet meer. Heerenveen blijft door de overwinning achtste, maar het gat met FC Twente is verkleind tot twee punten. Willem II blijft elfde, maar geeft FC Groningen de kans om drie punten uit te lopen.