Pastoor: Dat wisten wij wel. Ik heb nooit de polonaise gelopen toch?

Pastoor: "Dat wisten wij wel. Ik heb nooit de polonaise gelopen toch?"

21-04-2017 22:40
2

Het worden nog spannende weken voor Sparta Rotterdam. De promovendus moet knokken om de nacompetitie te ontlopen. Dat zorgt volgens trainer Alex Pastoor voor extra spanning. De oefenmeester doet dan ook aan spanningsregulatie. 

"De spanningsregulatie is per speler verschillend", aldus Pastoor tegen Voetbal International. "Het gaat erom dat ze hun taken uitvoeren. In deze situatie heb ik wat meer individuelere gesprekken gevoerd dan anders. Als het goed gaat is het natuurlijker dat in groepsverband te doen. Als het minder gaat, is een specifiekere benadering vaak wat veiliger. Ik heb de spelers ook niet 24 uur per dag onder mijn hoede. Daar moet ik ook niet aan denken. Ze gaan er verschillend mee om."

Pastoor zelf gaat er op zijn eigen manier mee om. "We overleggen zeer frequent met het bestuur, dat gaat prima. Kijk, we zijn enige tijd geleden begonnen iets met elkaar te doen. Dat kan een aantal jaren duren. En dan heb je ook met ongeduldigheid te maken. Zeker na een succesvol Jupiler League-seizoen en een goede start", vervolgt Pastoor.

"Het verwachtingspatroon dat ontstond was hoogst waarschijnlijk niet vol te houden. Dat wisten wij wel. Ik heb nooit de polonaise gelopen toch? Van mensen die niet kunnen oordelen over de manier waarop wij werken trek ik me weinig aan. Dat is makkelijk gezegd, want je ziet en hoort van alles. Dat geldt ook voor spelers."