'Kluivertje had de wedstrijd beter in zijn hoogslaper kunnen volgen'

'Kluivertje had de wedstrijd beter in zijn hoogslaper kunnen volgen'

22-04-2017 11:17
22

In de ogen van columnist Henk Spaan was Hakim Ziyech afgelopen donderdagavond één van de slechtste Ajacieden op het veld tijdens het uitduel met Schalke 04. De Marokkaanse spelmaker liet het afweten in Gelsenkirchen, waar Ajax zich ondanks een 3-2 nederlaag plaatste voor de halve finale. 

'De ene week is Ziyech goed, de andere ergerniswekkend slecht. Hetzelfde geldt voor Schöne en Traoré. Dat Kluivertje deze wedstrijd beter in zijn hoogslaper had kunnen volgen, kun je hem niet verwijten. Hij is snel, technisch verfijnd en doelgericht, alleen verloor hij tegen Schalke elke bal en had hij tegen het einde van de eerste helft het efficiënt meeverdedigen officieel opgegeven', schrijft Spaan in Het Parool. 

'Dat maakte het voor Veltman zwaarder dan voor Viergever, die de sleurende Younes voor zich had. Maar dat Ziyech, Traoré en Schöne nauwelijks tegen het geweld en de mentale weerbaarheid van de Duitsers op konden, is een raadsel', vervolgt hij.

'Dit zijn dan de 'ouderen', de jongens met ervaring, de vormgevers van de wedergeboorte van de Hollandse School en ze laten het afweten. Zeker vergeleken met de beestachtig goede Viergever en Matthijs de Ligt, die elk duel om de bal won.'