'Ik zal niet ontkennen dat Van Gaal en ik onze problemen hadden. Hij was pushy'

'Ik zal niet ontkennen dat Van Gaal en ik onze problemen hadden. Hij was pushy'

22-04-2017 11:30
10

Luis Figo, voormalig superster van onder meer FC Barcelona en Real Madrid, kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn samenwerking met Louis van Gaal. De Portugees was altijd een zekerheid bij het Barça van Van Gaal. Op persoonlijk vlak was er echter geen klik. 

"Ik zal niet ontkennen dat wij onze problemen hadden. Hij was heel erg pushy. Van Gaal deed dingen waar wij als spelersgroep niet aan gewend waren", vertelt de inmiddels 44-jarige Figo aan De Telegraaf. "Hij was vooral erg strikt en gedisciplineerd, daar hadden we moeite mee."

Wedden

Meer odds

"Nu weet ik inmiddels dat het was omdat hij altijd probeerde de situatie te verbeteren. Dat gezegd, waren er toch situaties dat je best wel de discussie met hem kon aangaan. Ik denk dat Van Gaal een eerlijke man is", vervolgt de aanvaller, die in 2000 de veelbesproken overstap maakte van Barça naar aartsrivaal Real.

"En wanneer je naar zijn resultaten kijkt in die periode bij Barcelona, heeft hij gewoon goed gepresteerd. Contact hebben we niet met elkaar, maar als ik hem zie, maken we een praatje."