Ziyech: 'Nog zes duels winnen. Ik ga ervan uit dat Feyenoord punten morst'

Ziyech: 'Nog zes duels winnen. Ik ga ervan uit dat Feyenoord punten morst'

22-04-2017 15:42
42

Hakim Ziyech nam Ajax begin april tegen Feyenoord (2-1) bij de hand. Ook zondag op bezoek bij PSV wordt van de 24-jarige middenvelder gevraagd dat hij de kar trekt.

Ziyech geniet van de topduels in de Eredivisie en die op Europees niveau, zoals tegen Schalke 04. "Dit zijn duels op hoog niveau, waarin iets anders van me wordt gevraagd. Deze ervaringen maken een completere voetballer van me", zegt hij in De Telegraaf. De Marokkaan voelt dat hij stappen maakt sinds hij overkwam van FC Twente. "Ik heb het voetballen leren combineren met hard werken."

"Voordat ik naar Ajax kwam, heb ik het hier met de trainer over gehad. Het plaatje dat hij schetste, zag ik zitten. Zulke uitdagingen ga ik aan", aldus Ziyech, die denkt dat de mentale opsteker van Schalke zwaarder weegt dan de fysieke slijtageslag. "Als we na verlenging hadden verloren, was het een mentale en fysieke klap geweest. Dan hadden we de pijn extra gevoeld. Dat is iets mentaals. We gaan nu met een goed gevoel naar PSV."

Een zege op Eindhoven brengt Ajax dichter bij het doel: de landstitel. Ziyech droomt zelfs van een dubbelslag met de Europa League. "Nog zes duels winnen. En ik ga er nog steeds van uit dat Feyenoord punten morst. Dat zie ik bij Vitesse wel gebeuren." In Europa moet nu eerst worden afgerekend met Olympique Lyon. "Het is een mooie tegenstander, maar niet de sterkste. Ik zie kansen, want aanvallende ploegen liggen ons wel."