De Boer: 'Je kunt redelijk wat wisselen zonder dat je meteen zwakker wordt'

De Boer: 'Je kunt redelijk wat wisselen zonder dat je meteen zwakker wordt'

22-04-2017 16:44
22

Ronald de Boer denkt dat Ajax een enorme boost heeft gekregen van de wedstrijd tegen Schalke 04. De huidige analist ziet de Amsterdammers 'een beetje' als favoriet voor de topper tegen PSV.

"Maar PSV – Ajax is ook een wedstrijd die op zich staat, het is altijd beladen", zegt De Boer tegen VI Radio. "Ik denk dat Ajax er evengoed wel klaar voor zou zijn, maar Schalke geeft natuurlijk een mentale boost." Vermoeidheid ziet hij niet als groot probleem. "Het mooie van dit elftal is, is dat je redelijk wat wissels kunt toepassen zonder dat je er meteen zwakker van wordt."

De Boer denkt dat PSV er ondanks de huidige situatie vol voor gaat. "Ze gaan echt voor die laatste strohalm en zullen alles op alles zetten." Toch ontbrak het de Eindhovenaren dit jaar aan 'honger'. "Jongens als Willems, Arias, Guardado hadden misschien gedacht een volgende stap te maken. Dan heb je altijd een aanloopje nodig om die honger terug te vinden."

"Dat kwam wel een beetje, maar toen was het al te laat", vervolgt De Boer, die Ajax dan ook de beste kansen toedicht. "Ajax zit in een goede schwung en is een beetje favoriet. Maar historisch gezien doen wij Ajacieden het meestal niet zo goed in Eindhoven. PSV heeft specifieke kwaliteiten en kan in goeden doen Ajax verslaan."