Stekelenburg en Koeman houden de nul in Londen, De Roon hard onderuit

22-04-2017 17:52
2

Het begint er in de kelder van de Premier League steeds slechter uit te zien voor Middlesbrough, de ploeg van Marten de Roon. Op bezoek bij degradatieconcurrent Bournemouth werd er zaterdag met 4-0 verloren. Laagvliegers Hull City en Swansea City pakten ook drie punten. Everton speelde gelijk in Londen.

Middlesbrough, de nummer negentien van Engeland, speelde een kansloze wedstrijd bij Bournemouth. King en Afobe maakten er binnen zestien minuten 2-0 van. Ramirez kon namens de gasten al binnen twintig minuten inrukken. Hij kreeg twee keer geel. Na de pauze maakten Pugh en Daniels er 4-0 van. De Roon werd na 38 minuten gewisseld voor Fabio.

Middlesbrough heeft met nog vijf duels te gaan inmiddels een achterstand van negen punten op een veilige plek. Nummer achttien Swansea (31 punten) en nummer zeventien Hull (33 punten) wonnen zaterdag wél, van respectievelijk Watford (2-0) en Stoke City (2-0).

Fernando Llorente en Tom Carroll scoorden namens The Swans. Marko Arnautovic miste bij een 1-0 achterstand een strafschop namens de gasten. Lazor Markovic en Sam Clucas waren de doelpuntenmakers bij Hull, dat nota bene sinds de 25e minuut met tien man speelde na een rode kaart voor Oumar Niasse. Daryl Janmaat en Nordin Amrabat deden mee bij de gasten.

In Londen speelden West Ham United en het Everton van manager Ronald Koeman een draak van een wedstrijd. Het bleef 0-0. Maarten Stekelenburg stond voor het eerst in lange tijd op doel bij The Toffees.