PEC nog niet uit degradatiezorgen na thuisnederlaag tegen Heracles

PEC nog niet uit degradatiezorgen na thuisnederlaag tegen Heracles

22-04-2017 21:43
19

Samuel Armenteros heeft in zijn eentje PEC Zwolle verslagen. De spits van Heracles Almelo was ook zaterdagavond op dreef en scoorde tweemaal: 1-2.

De openingsfase was duidelijk voor PEC, dat de grote kansen kreeg maar die niet benutte. Ook bij Heracles stond het vizier niet helemaal op scherp. Beide ploegen bereikten dan ook met een 0-0 ruststand de kleedkamer. Vlak na de theepauze braken de Heraclieden de ban. Armenteros tikte de bal binnen na een goede voorzet van Kristoffer Peterson, die over links een goede actie maakte.

PEC probeerde daarna de gelijkmaker te forceren, maar de kansen die het kreeg bleven onbenut. Tien minuten voor tijd leek Armenteros het duel te beslissen. De Zweed omzeilde de buitenspelval en rondde simpel af. PEC maakte het in de slotminuten nog spannend door de tegentreffer van Ted van de Pavert.

De Zwollenaren waren in de slotfase nog dicht bij de gelijkmaker, maar die kwam er niet. De ploeg van Jans stapt met een nederlaag van het veld af en is daardoor nog niet helemaal uit de degradatiezorgen. Het heeft een voorsprong van vier punten op nummer zestien Sparta.