Go Ahead zo goed als gedegradeerd na dreun in blessuretijd tegen Groningen

22-04-2017 22:43
8

Go Ahead Eagles is zo goed als zeker gedegradeerd. De ploeg van Robert Maaskant verloor een episch voetbalgevecht met 2-3 van FC Groningen. Een minuut voor tijd stond het nog 1-2.

Beide ploegen hielden elkaar in de beginfase in evenwicht, maar de bezoekers uit Groningen kwamen acht minuten voor de rust op voorsprong. Topscorer Mimoun Mahi was trefzeker na een prachtige pass van Ruben Jenssen. Groningen had meerdere malen de kans om Go Ahead de genadeklap te geven, maar liet dat na.

Ook in de tweede helft hadden de Groningers het duel moeten beslissen. De ploeg kreeg de deksel op de neus doordat Sam Hendriks een kwartier voor tijd de gelijkmaker binnenschoot. Drie minuten later maakte Jesper Drost er echter weer 1-2 van. Go Ahead zette alles op alles, werkte hard en zag de inzet beloond worden door de gelijkmaker van Derren Maatsen, een minuut voor tijd.

De ploeg van Robert Maaskant zocht vervolgens naar de derde treffer, maar kreeg in de blessuretijd toch de deksel op de neus: 2-3. Het was opnieuw Mahi die scoorde en Go Ahead en totaal de vernieling in hielp. Door de nederlaag kan alleen een wonder Go Ahead nog behoeden voor degradatie. De achterstand op nummer zeventien NEC is vijf punten, waardoor het de resterende twee duels moet winnen en de Nijmegenaren alles moeten verliezen.