Maaskant niet gediend van FOX-vraag: Pleur op met die cijfers man

Maaskant niet gediend van FOX-vraag: "Pleur op met die cijfers man"

22-04-2017 23:53
17

Robert Maaskant is ondanks de 2-3 nederlaag tegen FC Groningen trots op zijn ploeg. In de blessuretijd ging de ploeg uit Deventer de bietenbrug op, waardoor degradatie zo goed als zeker is.

"Ik heb een ploeg gezien waar ik trots op ben", zegt Maaskant tegen FOX Sports. "De energie die ze in de wedstrijd gegooid hebben, in de moeilijkste omstandigheden. Achterstand, blijven werken, blijven gaan. Dat vind ik knap voor spelers die met een been in de Jupiler League staan. Het is niet anders. We hebben voor de winst gespeeld. Mensen zeiden ook dat we voor een punt moesten spelen. Dat vind ik onzin. Je moet puur voor de winst gaan."

Maaskant beseft dat degradatie nu wel erg dichtbij komt. "Iedereen kan rekenen. We wisten dat we van onze directe tegenstanders moesten winnen. Dat zijn nu alleen Sparta en NEC. Het wordt moeilijk. Als het nog kan, blijven wij ervoor gaan. Zo zitten wij in elkaar. Dat heb je vandaag gezien. We zijn wel realistisch. Vandaag komen we tekort. Dat heeft ook met kwaliteit te maken."

Maaskant krijgt de vraag of hij zijn ploeg nog een cijfer wil geven. Daar voelt de trainer van Go Ahead helemaal niets voor. "Pleur op met die cijfers man." Go Ahead staat met nog twee resterende duels op vijf punten achterstand op nummer zeventien NEC.