PSV'er: 'We hebben nauwelijks nog contact gehad, maar Bosz past bij die club'

PSV'er: 'We hebben nauwelijks nog contact gehad, maar Bosz past bij die club'

23-04-2017 08:51
16

Davy Pröpper bewaart goede herinneringen aan Ajax-trainer Peter Bosz. De 25-jarige middenvelder beleefde in 2013 als kind van de club zijn doorbraak bij Vitesse, toen Bosz daar de scepter zwaaide.

Pröpper herkent de filosofie van de oefenmeester bij Ajax. "Ik zie zeker overeenkomsten met de manier, waarop Bosz ons bij Vitesse liet spelen", zegt de huidige PSV'er tegen de Volkskrant. "Hij staat voor mooi en aanvallend voetbal, met veel druk vooruit en de bal zo snel mogelijk heroveren op de tegenstander. Dat zijn de kernpunten van Bosz."

"Hij zei in 2015 tegen me dat ik klaar was voor een transfer en wenste me veel succes bij PSV", vervolgt Pröpper. "We hebben nauwelijks nog contact gehad, maar Bosz is een uitstekende trainer voor Ajax. Hij past bij de cultuur van die club." De middenvelder wil zijn voormalige oefenmeester zondag in de topper tussen PSV en Ajax evenwel pijn doen.

Een zege op de Amsterdammers zal een teleurstellend seizoen echter niet compenseren, beseft Pröpper. "Dat sowieso niet en we weten dat het publiek niet tevreden is met een derde plaats. Volledig eerherstel is niet mogelijk. We spelen voor het gevoel om een topwedstrijd te winnen. En vooral niet de indruk te wekken dat de helft van onze ploeg al met vakantie is."