Spelersrapport: vermoeid Ajax ziet titeldroom sterven en pakt vijf onvoldoendes

Spelersrapport: vermoeid Ajax ziet titeldroom sterven en pakt vijf onvoldoendes

23-04-2017 19:10
29

De Eredivisie-topper tussen PSV en Ajax eindigde zondag in een 1-0 zege voor de Eindhovenaren. VoetbalPrimeur was erbij en maakt rapport op.

PSV
Jeroen Zoet - 6.5: Had de eerste helft eigenlijk niets te doen, misschien dat hij daarom het Philips Stadion op slag van rust een hartverzakking bezorgde met een nonchalante aanname.

Wedden

Meer odds

Santiago Arias - 7.5: Gaf Younes en Kluivert geen duimbreedte deze namiddag. Kwam ook een paar keer uitstekend door, jammer dat zijn laatste pass beter kon.

Nicolas Isimat-Mirin - 8: De Fransman deed het goed in zijn persoonlijke duels, alleen is hij ook in staat richtingloze ballen over de zijlijn te trappen. Haalde ontzettend veel weg.

Hector Moreno - 7.5: Had Dolberg diep in zijn broekzak gestoken. Pakte wel een domme gele kaart met een onnodig duwtje.

Joshua Brenet - 7: Hij doet zijn best en dat maakt veel goed, maar hij brengt zichzelf veel in de problemen.

Davy Pröpper - 6: Was de minst zichtbare van de PSV-middenvelders, al liet hij in de veertigste minuut zijn klasse zien met een prachtige aanname met dito schot.

Andrés Guardado - 7: Begon nog rustig aan de wedstrijd, maar zijn spel werd na rust met de minuut fysieker. Onderscheidde zich vooral met een paar eloquente crossballen.

Marco van Ginkel - 6: Niet het verschil gemaakt met een goal of assist, maar het is ook aan hem te danken dat Ziyech en Klaassen niet opvielen.

Bart Ramselaar - 5.5: Liet de Ajax-defensie zeker in de beginfase achteruit hollen met zijn fijne dribbels. Maar hij verdwaalde steeds meer en werd in de rust gewisseld.

Jürgen Locadia - 8: Zijn eerste vier pogingen kwamen totaal niet in de buurt van de goal. Maar Locadia schoot zijn vrije trap met schitterende precisie binnen. Maakte een levendige indruk.

Steven Bergwijn - 6: Zat niet in de wedstrijd. Laat momenteel niet zien dat hij in de basis thuishoort. Ook als spits in de tweede helft ging het moeizaam.

Invallers:

Gastón Pereiro - 5.5: Speelde in de helft waarin PSV niet het initiatief had, daardoor wel dreigend in de omschakeling.

Siem de Jong - x: Speelde te kort om voor een beoordeling in aanmerking te komen

Sam Lammers - x: Speelde te kort om voor een beoordeling in aanmerking te komen

Ajax
André Onana - 5,5: Aan de vrije trap kon Onana niet zoveel doen, maar hij is soms overmoedig en enthousiast, waarmee hij zijn ploeggenoten zenuwachtig maakt.

Joël Veltman - 6: Menig fan deed zijn wenkbrauw fronsen bij het lezen van zijn naam in de basis. Kon geen passende revanche nemen op zijn belabberde optreden in Gelsenkirchen.

Davinson Sánchez - 7: Bleef grotendeels overeind, zonder veel intercepties of tackles. Een verbetering ten opzichte van donderdag.

Matthijs de Ligt - 5.5: De wedstrijd werd bijna voortijdig beslist, door zijn onoplettendheidje tegenover Bergwijn. Stáát er wel.

Nick Viergever - 7: Kreeg niet de kans om dezelfde heldenrol te vervullen als donderdag. Maar verdedigend was het goed, hield Bergwijn overwegend uit de wedstrijd.

Davy Klaassen - 5.5: De aanvoerder kon deze keer de ploeg niet bij de hand nemen, twee zware wedstrijden in korte tijd bleek toch te veel.

Lasse Schöne - 4.5: Zal nooit een verdedigende middenvelder worden. Hij wist niet wie hij moest dekken en heeft niet hetzelfde loopvermogen als de PSV-middenvelders.

Hakim Ziyech - 5.5: Kon in deze topper geen vervolg geven aan zijn sterke optreden tegen Feyenoord. Wel even applaus voor zijn schitterende bal op Kluivert.

Bertrand Traoré - 5: Kreeg al vroeg in de wedstrijd last van zijn bovenbeen. Nadat hij komisch over zijn eigen benen struikelde, was het tijd om Kluivert te laten warmlopen.

Kasper Dolberg - 4.5: Maakte een onbeholpen indruk. Bracht grote delen van de wedstrijd liggend op de grond door, met zijn vele slippertjes.

Amin Younes - 4.5: Bakte er helemaal niets van. Terecht gewisseld in de rust.

Invallers:

Justin Kluivert - 4.5: Kon het ook niet bolwerken, zowel op links als op rechts kreeg hij geen voet aan de grond.

David Neres - 6.5: Was in de eerste drie minuten na zijn entree al gevaarlijker dan Younes in de hele eerste helft.

Donny van de Beek - x: Speelde te kort om voor een beoordeling in aanmerking te komen.